Mesto ukončilo rekonštrukciu Detskej polikliniky

06.12.2011 Humenné

Humenné 6. decembra (TASR) - Rekonštrukcia Detskej polikliniky na Hviezdoslavovej ulici v Humennom sa v týchto dňoch skončila. Náklady na modernizáciu objektu patriaceho mestu zafinancuje samospráva z vlastného rozpočtu.
Realizátor stavby si prevzal budovu polikliniky za účelom jej revitalizácie 2. septembra tohto roka. Podľa slov hovorkyne humenskej radnice Slavěny Vorobelovej vybavili stavební robotníci strechu rekonštruovaného objektu následne novou krytinou a izoláciou.
\"Zmodernizovaná budova disponuje zároveň novou fasádou, oknami a vonkajšími vchodovými dverami,\" poznamenala. Ako ďalej uviedla, súčasťou rekonštrukcie bolo aj odborné ošetrenie sochy zhotovenej ešte v 30. rokoch minulého storočia, ktorá je umiestnená na priečelí detskej polikliniky.
\"Nad rámec pôvodného zámeru bol z dôvodu bezpečnosti nainštalovaný na budove aj nový bleskozvod a lapače snehu na streche,\" doplnila Vorobelová s tým, že do budúcna chce mesto zrealizovať ešte inštaláciu nových zábradlí na schodisku pred poliklinikou a bezbariérového vstupu do jej priestorov.
V budove detskej polikliniky na Hviezdoslavovej ulici sídli v súčasnosti 17 zdravotníckych zariadení. \"Nachádza sa tu aj lekáreň, výdajňa zdravotníckych potrieb, výroba ortopedických pomôcok, ako aj ďalších päť subjektov poskytujúcich rôzne služby,\" priblížila hovorkyňa.
Náklady na rekonštrukciu detskej polikliniky dosiahli podľa Vorobelovej slov sumu 208.454 eur.
 

Vyberte región